full screen background image

5 autospeciale pentru stingerea unui incendiu la o casă din Voitinel, cauzat de un cablu electric defect

pompieri     Militari de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, ajutaţi de lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Voitinel şi Gălăneşti, au intervenit, cu cinci autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Damian C., din comuna Voitinel.

La sosirea pompierilor, flăcările se manifestau violent la mai multe anexe gospodăreşti, majoritatea construcţii din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la o gospodărie aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost anunţat la ora 16:05 şi lichidat la ora 18:20.

Au ars adăpostul de animale, magazia de lemne şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe o suprafaţă totală de aproximativ 100 de metri pătraţi, bucătăria de vară, pe 50 de metri pătraţi, un autoturism, 5 metri steri lemn de foc şi circa 3 tone de fân.

Focul a degradat aparatură electrică şi electrocasnică.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat patru bovine, casa de locuit a proprietarului, precum şi gospodăria învecinată.

comments

comments