full screen background image

Marș împotriva tăierii ilegale a pădurilor, pe 5 iunie, în Suceava

Viva News paduri     Continuă protestele majore împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România, în numai câţiva ani, cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

După ce, pe 9 mai, un asemenea protest a avut loc în Parcul Central Suceava, zona de vizavi de Prefectură, un nou marş va fi organizat, pe 5 iunie, de la ora 17, cu plecarea din acelaşi loc.

Iată mesajul trimis de organizatori:

“În data de 9 MAI, am arătat că SE POATE! După protestele masive din toată țara împotriva tăierii ilegale a pădurilor, autoritățile din România au reacționat. Președintele României a convocat o ședință a CSAT și a recunoscut că pădurile țin de securitatea națională. Corpul de control al Primului Ministru a sesizat DNA pentru mai multe infracțiuni din domeniul silvic. Parlamentul a adoptat un nou Cod Silvic. După Roșia Montană, gazele de șist și votul din Diaspora, oamenii care au ieșit în stradă, pe 9 mai, au arătat că prin societatea civilă lucrurile se pot mișca. Cu toate acestea mai avem multe de realizat pentru stoparea tăierii ilegale a pădurii. Alături de celelalte orașe mari din țară, sucevenii au arătat că le pasă de pădurile lor. Pe 5 iunie, ora 17:00, vă așteptăm din nou, în Parcul Central, la un marș al bunului simț împotriva tăierii ilegale a pădurilor.”

comments

comments