full screen background image

Igo Koffler, Serviciul Urbanism al Primăriei Rădăuți: “Guvernul este dator, prin prefect, sa rezolve problema de la Rădăuţi”

primaria radauti     Invitat în emisiunea VIVA CAFE, din studioul Radio VIVA FM Rădăuți, Igo Koffler, de la Serviciul Urbanism al Primăriei Rădăuți, a vorbit despre situația dezastruoasă în care se află municipiul, în lipsa unui ordonator de credite.

El este de părere că stă în puterea Guvernului României să rezolve problema, și asta cât mai urgent, pentru că, altfel, Rădăuţiul riscă să intre în colaps administrativ total.

Igo Koffler: “Rezolvarea acestei situații stă în mâinile guvernului. La un moment dat, nu mai sunt alte posibilități, după mine, este părerea mea personală. Guvernul trebuie să găsească, prin oamenii lui, prin specialiștii foarte bine pregătiți, o modalitate de a a duce Rădăuțiul pe linia de plutire. În rest, vreau să spun că la serviciul unde lucrez eu, nu vorbesc de alte servicii, noi primim documente. Nu le putem elibera, întrucât nu există semnătura unui ordonator de credite. Dar le primim, dăm răspunsul la adresele care implică numai serviciul, facem mici lucrări, în general insistăm cu firma Pfeiffer să-și facă treaba și îi urmărim pe ei. În rest, ați văzut: un oraș curat se face, iarba se tunde. Cât putem și noi și avem posibilitate, cu ce materiale mai avem, încercăm să ne facem treaba. Dar, vă spun sincer, din punctul meu de vedere, mingea este în terenul guvernului. Guvernul trebuie să găsească soluția legală de a aduce o persoană care să fie ordonator de credite. Pentru că având un ordonator de credite, în primul rând se pot da salarii (pentru că fiecare om vine și muncește pe un salariu), se pot achita utilitățile, se pot achita contractele în derulare: de salubrizare, iluminat public, care sunt contracte bătute în cuie, și se pot face mici lucrări de reparații în municipiul Rădăuți. De schimbat 2 – 3 borduri, de plombat găurile pe străzile care ați văzut toți cum arată. Încă o dată, repet că Guvernul este dator, prin prefect, sa rezolve această problemă. Este un caz nemaiîntâlnit, după cum zic toți, în țară, poate și în Europa, dar ei sunt obligați să rezolve. Printr-o ordonanță de urgență, printr-un act adițional la Legea 215, care prevede aceste chestii. Trebuie să rezolve problema și asta cât mai repede, pentru că, cu cât se întârzie mai mult, cu atât sunt șanse ca municipiul Rădăuți să intre într-un colaps administrativ total”.

comments

comments