full screen background image

Preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor, la Zilele medicale ale Sucevei: “Trebuie să ne aliem cu pacienţii noştri”

Viva News borcean     550 de medici şi asistenţi medicali participă la conferinţa “Zilele medicale ale Sucevei”, care se desfășoară, până sâmbătă, la Complexul Zamca.

Manifestarea, ajunsă la cea de-a IV-a ediție, este axată pe teme de urgențe medico – chirurgicale și de reabilitare orală a pacienților cu boală paradontală.

La eveniment a fost prezent, vineri, şi Preşedintele Colegiului Naţional al Medicilor, Gheorghe Borcean.

Iată câteva dintre declaraţiile lui Gheorghe Borcean, în conferinţa de presă susţinută vineri:

“Recunoaştem rolul medicinei de familie, apreciem cum s-au structurat, suntem mândri cum s-au dezvoltat, au o voce sonoră. Polul academic a fost omis, s-a dezvoltat prin discurs individual. Cei doi poli trebuie să meargă împreună. Trebuie să ne aliem cu pacienţii noştri.”

“Ar fi trebuit să fie discuţii civile, pentru desfiinţarea spitalelor. Lumea are nevoie de spitale acolo unde se află, nu numai la distanţă. Trebuie o politica locală, in acest sens. Primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene trebuie să vină cu argumente.”

“Nu trebuie o veşnică ceartă cu premierul, cu şefii CAS, trebuie să ajungem la un compromis. Nu veţi auzi ştiri explozive de la noi.”

Conducerea centrală a Colegiului Medicilor consideră că eliberarea cardurilor de sănătate este “un proiect care nu s-a desfășurat corespunzător”.

Gheorghe Borcean a declarat, la Suceava, că opiniile specialiștilor nu au fost luate în considerare, fapt ce a dus la “blocaje repetate”.

El a adăugat că motivația Ministerului Sănătății pentru introducerea cardurilor a fost scăderea fraudelor, adăugând că ar fi posibil ca numărul consultațiilor să crească în viitor.

comments

comments