full screen background image

Trupa Voltaj s-a calificat în finala Eurovision 2015

eurovision 2015     Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat în capitala Austriei.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, “De la capăt”, face parte dintr-o campanie care trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Alături de Voltaj s-au mai calificat în finală reprezentanții Albaniei, Armeniei, Rusiei, Ungariei, Serbiei, Belgiei, Estoniei, Greciei și Georgiei.

Votul publicului și votul juriului de specialitate au avut ponderi egale în stabilirea clasamentului.

“Suntem foarte, foarte, foarte fericiți”, a declarat Călin Goia, într-o conferință de presă, susținută marți noaptea, după anunțarea țărilor calificate în finala Eurovision. “Dacă ne-ați votat înseamnă că ne-ați susținut mesajul”, a adăugat el. Șefa delegației României, Liana Stanciu, a completat, menționând că acesta este al 21-lea an consecutiv în care România se califică în finala Eurovision.

Călin Goia a adăugat că la Viena au fost alături de el și cei doi fii ai lui, în vârstă de 7 și 8 ani, amintind că piesa “De la capăt” vorbește despre copiii lăsați în urmă de părinții care lucrează în străinătate. “E imperativ să rezolvăm această problemă, situația trebuie rezolvată imediat. Suntem parte a Europei. Suntem o trupă cu vechime. E minunat că putem împărtăși acest mesaj cu voi”, a declarat Călin Goia, care a adăugat că situația copiilor care cresc fără părinți nu este doar una românească.

“Duminică, pe covorul roșu, am vorbit cu un polonez care mi-a spus că sunt 2 milioane de polonezi care lucrează în străinătate. Am început să plâng. Nu e doar problema noastră”, a adăugat solistul trupei Voltaj. Întrebat cu ce mare artist ar dori să cânte în turneu, Călin Goia a răspuns: “Bono de la U2”.

Reprezentanții țărilor calificate au tras la sorți în ce jumătate a finalei vor cânta sâmbătă.

Voltaj va cânta în cea de-a doua jumătate a finalei Eurovision.

comments

comments