full screen background image

Vocea cetățeanului: “Ar trebui să fim mai umani, asta înseamnă chiar și să iubim animalele!”

Viva Trafic caini     Problema câinilor comunitari a fost adusă în discuție, marţi, la Viva Trafic, de o ascultătoare din Suceava care a dorit să intre în direct cu Luisa și să-și exprime nemulțumirile legate de modul în care sunt tratați câinii vagabonzi din adăpostul din lunca Sucevei.

Sub protecția anonimatului, suceveanca a spus: “Aș vrea să sensibilizez opinia publică din Suceava și în speță iubitorii de animale, care pot să facă un bine la adăpostul de căței din Suceava. Cei mai mulți căței trăiesc cu o mână de grăunțe, în 24 de ore, de cea mai proastă calitate. Am fost acolo, am văzut eu sacii, am văzut cât li se dă la acești câini. În opinia mea, asta înseamnă o moarte lentă, dar sigură. Din punctul meu de vedere ar trebui să fim mai umani, asta înseamnă chiar să iubim și animalele.”

Peste 2.000 de câini fără stăpân au fost adunaţi de pe străzile din municipiul Suceava şi transportaţi în adăposturile de pe malul râului cu acelaşi nume.

Contactat telefonic, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi a declarat: “Am reziliat contractul cu Fundația Pro Anima. La sfârșitul lunii, intrăm într-un nou parteneriat, acum se pun bazele. Hrana o dă Primăria, e cumpărată de la Metro, cu 2 lei și ceva kilogramul. Primaria a făcut o investiție acolo, am montat două porți. Rele tratamente nu sunt.”

Acţiunea de strângere a câinilor a început în septembrie 2014, iar de la momentul respectiv, direct din ţarcuri, în România au fost adoptaţi 200 de maidanezi, în Germania, 340, în timp ce 85 de canine, din rândul celor bolnave incurabil sau deosebit de agresive, au fost eutanasiate.

comments

comments