full screen background image

Cristian Adomniței, suspendat de la conducerea Consiliului Județean Iași

cristian adomnitei     Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcţie marți dimineață, printr-un ordin al prefectului judeţului Iaşi.

“Grupul de lucru constituit la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, analizând documentele comunicate de către instanţă (Curtea de Apel Iaşi) precum şi prevederile legale aplicabile, a constatat că, în condiţiile în care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se referă doar la situaţia arestului preventiv, în comunicarea adresată instituţiei prefectului instanţa de judecată a înţeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului, prin aplicarea corelativă a art. 22 din Legea nr. 255/2013” este comunicatul Prefecturii ieșene.

Miercuri va fi convocat un plenul Consiliului Județean pentru desemnarea vicepreşedintelui CJ care va prelua atribuţiile de şef al instituţiei. Cel mai vehiculat nume este cel al social-democratului Victorel Lupu, PSD deţinând majoritatea în consiliul judeţean, scrie gândul.info.

În prezent, funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Iaşi sunt ocupate de Victorel Lupu (PSD) şi Alin Aivănoaei (PPDD).

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza