full screen background image

Începe Evaluarea Națională 2015

evaluare nationala     Săptămâna viitoare elevii claselor a II-a vor susține Evaluare națională, după modelul testelor internaționale, conform Adevărul. Până la finele anului școlar, vor susține teste după modelul PISA și elevii claselor a IV-a  și a VI-a.

Pentru Elevii de clasa a II-a, primul test verifică măsura în care aceștia pot produce mesaje scrise, al doilea test evaluează competențele de înțelegere a mesajelor citite, iar al treilea este testul de matematică. Evaluările vor avea loc pe 18, 19 și 20 mai. Fiecare testare va dura 30 de minute  și va fi corectată în cadrul școlii de către doi profesori în maximum 7 zile de la data susținerii.

Elevii de clasa a IV-a vor fi testați la limba română și la matematică, iar cei de a VI-a la limba română, matematică și științele naturii. Evaluările vor avea loc pe 26 și 27 mai pentru copiii de clasa a IV-a și pe 1  și 3 iunie pentru cei de a VI-a. Pentru aceștia din urmă, testările la matematică și științele naturii se vor desfășura în aceeași zi de 3 iunie. Fiecare testare va dura 60 de minute și va fi verificată tot de către doi profesori în maximum 7 zile de la susținere.

Rezultatele nu se vor trece în catalog, dar îi vor ajuta pe profesori să elaboreze planuri individualizate de predare și pe părinți să fie informați asupra stadiului de dezvoltare a competențelor vizate.

comments

comments