full screen background image

41 de autospeciale noi, în dotarea IPJ Suceava

autospeciale_politie    Îmbunătăţirea serviciului poliţienesc, în condiţiile evoluţiei sociale permanente trebuie să urmărească toate aspectele legate de existenţa şi funcţionarea unei instituţii competente ce se naşte şi se dezvoltă odată cu comunitatea.

Resursa umană competentă, un management eficient şi un cadru logistic adecvat, sunt elemente prioritare pentru instituţia poliţiei.

În realizarea acestui demers, se urmărește în permanenţă  promovarea lucrătorului profesionist, gestionarea eficientă a resurselor, asigurarea suportului logistic, asigurarea mobilităţii poliţiştilor şi creşterea calităţii actului poliţienesc.

Având în vedere toate aceste considerente, Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române caută în permanenţă soluţii pentru asigurarea suportului logistic care să permită desfăşurarea activităţii de poliţie la standarde cât mai înalte, să ofere poliţiştilor un mediu de lucru performant şi, implicit, să genereze un climat de ordine şi siguranţă publică pentru beneficiarii serviciului poliţienesc – cetăţenii.

Luna trecută, prin programul de reînnoire a parcului auto iniţiat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, 20 de autospeciale de poliţie noi au fost repartizate Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Toate aceste autospeciale au fost repartizate structurilor de ordine şi siguranţă publică, urmărindu-se creşterea mobilităţii terestre a poliţiştilor.

În continuarea acestui demers, joi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava i-au fost repartizate alte 41 de autospeciale noi, care vor intra în dotarea structurilor operative şi neoperative care au dreptul de a utiliza în activităţile specifice desfăşurate vehicule neinscripţionate.

Prin acest nou efort instituţional, sunt satisfăcute nevoile de mobilitate ale poliţiştilor şi totodată, prin redistribuirea altor autospeciale aflate în dotare, se asigură şi modernizarea parcului auto pentru autospecialele de intervenţie la evenimente şi apeluri 112.

Astfel, în urma celor două etape de înzestrare logistică, la nivelul IPJ Suceava, toate structurile, inclusiv subunităţile, secţiile şi posturile de poliţie vor fi dotate cu vehicule de serviciu şi de intervenţie care corespund normelor de performanţă asociate unui serviciu poliţienesc de calitate.

Asigurarea suportului logistic este o necesitate ce transpune o viziune modernă  a conceptului poliţienesc şi care se traduce, totodată, în creşterea capacităţii instituţionale şi în sporirea gradului de siguranţă publică.

comments

comments