full screen background image

Papa Francisc, invitat să vină în România în 2018

Klaus Iohannis     Preşedintele Klaus Iohannis îl invită pe Papa Francisc în România, în 2018, anul când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire. Invitaţia va fi adresată oficial, vineri, în cadrul întâlnirii pe care şeful statului o va avea cu Suveranul Pontif, la Vatican.

Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Prea Fericitul Daniel despre această chestiune și Biserica Ortodoxă susține sută la sută acest demers. Dorința noastră ar fi dacă s-ar putea realiza această vizită în 2018”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la plecarea în vizita de trei zile pe care o începe, joi, în Italia.

În mai 1999, fostul Papă Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizită de trei zile în România fiind primul papă care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă.

Ultima vizită oficială a unui preşedinte la Vatican a fost în 2013, când Traian Băsescu a fost primit de Papa Benedict, deși acesta anunțase că renunță la pontificat. Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a înmânat atunci Papei Benedict al XVI-lea o scrisoare cu un mesaj din partea Patriarhului BOR, PF Daniel. Preşedinţia nu a dat detalii despre conţinutul mesajului.

Din faptul că vizita mea nu a fost anulată am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul român. Am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru ecumenism. Am înţeles mâna întinsă creştinilor ortodocşi de creştinii catolici. Am transmis Papei Benedict al XVI-lea mesajul catolicilor şi ortodocşilor din România. Un mesaj de solidaritate, de respect, un mesaj de înţelegere”, declara atunci fostul președinte Traian Băsescu.

Apoi, în martie 2013, Traian Băsescu a participat la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza