full screen background image

Doar 10 zile până la expirarea termenului de depunere a declaraţiilor pe venit

DGFP 2     Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava reaminteşte contribuabililor că termenul limită pentru  depunerea declaraţiei privind veniturile realizate în România, în anul 2014, este 25 mai, dată valabilă inclusiv pentru cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual.

În vederea evitării aglomeraţiei de la ghişee, contribuabilii au posibilitatea de a transmite on-line formularele D200 şi D230, prin utilizarea serviciului “Spaţiul privat virtual”, nefiind necesară deţinerea unui certificat digital calificat.

În vederea înregistrării ca utilizator SPV, contribuabilul trebuie doar să acceseze www.anaf.mfinante.gov.ro, “Spaţiul privat virtual”, pagina „Înregistrare utilizatori”, şi să completeze informaţiile solicitate.

Astfel, sunt necesare doar datele de identificare, numărul de telefon, adresa e-mail şi numărul uneia dintre deciziile de impunere emise de ANAF, începând cu anul 2013.

Formularele menţionate se pot depune şi pe suport de hârtie, direct la registratura organului fiscal competent sau la oficiul poştal.
Declaraţia D200 se depune de către persoanele fizice care au realizat, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri provenind din activităţi independente; cedarea folosinţei bunurilor; activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; silvicultură şi piscicultură; transferul titlurilor de valoare; operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni de acest gen.

comments

comments