full screen background image

Prefectura încearcă să rezolve situaţia de la Primăria Rădăuţi

hara viva 2     Prefectul judeţului, Constantin Harasim, a avut, marţi o întrevedere, la sediul instituţiei, cu o delegaţie formată din şefii serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Rădăuţi, cât şi cu liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Rădăuţi.

În cadrul întâlnirii au fost aduse la cunoştinţă o serie de problematici care conduc la blocarea activităţii instituţiei cu repercusiuni pe termen imediat, mediu şi lung asupra salariaţilor, a bugetului (penalităţi, majorări pentru întârzieri la plata angajamentelor) şi cel mai important, faptul că nu se pot asigura serviciile curente care intră în sarcina instituţiei.

“Faţă de situaţia administrativă actuală a municipiului Rădăuţi şi a aspectelor prezentate mai sus, Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a înaintat către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, către Ministerul Afacerilor Interne şi către Secretariatului General al Guvernului, o adresă în vederea urgentării promovării proiectului de act normativ, şi anume iniţierea unei ordonanţe de urgenţă privind completarea art. 55 alin.(8) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, proiect înaintat la sfârşitul lunii aprilie”, a precizat Harasim.

comments

comments