full screen background image

Aproape 5.500 de biletele de tratament balnear pentru pensionarii suceveni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Conform prevederilor Legii nr.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, se pot acorda, în condiţiile legii, şi bilete de tratament balnear, în staţiuni de profil reumatologic, cardio –vascular, digestiv, neurologic, ginecologic,etc.

Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri, asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Loredana Ciot, precizează că cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând, în cursul anului 2015.

Până la acest moment, numărul total de cereri de acordare a unui bilet de tratament  este de 6.847, iar numărul total de bilete de tratament repartizate Casei Judeţene de Pensii Suceava, pentru anul 2015, este de 5.456, procentul  favorabil de realizare a cererilor depuse la această dată fiind de aproximativ 70%.

Aceste cereri se prelucrează în sistem informatic, într-un program informatic integrat centralizat, iar Casa Judeţeană de Pensii Suceava primeşte diagramă de alocare nominală înainte de fiecare serie de plecare.

La primirea diagramei de repartizare, aceasta este afişată în loc public, la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava şi pe site-ul instituţiei.

La primirea diagramei, persoanele nominalizate sunt anunţate prin modalităţile specificate în cerere (telefon, mail, fax etc).

Există situaţii când persoanele nominalizate în diagrama, din diferite motive, renunţă la biletul repartizat.

În aceste cazuri, biletele sunt repartizate altor persoane, care se prezintă la sediul Casei Judeţene de Pensii Suceava.

Este avut în vedere şi timpul rămas până la data plecării.

comments

comments