full screen background image

Inspectorii fiscali, executări silite de 40 de milioane de lei

DGFP 2     Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au “dinamizat” acţiunile de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, luând măsuri de reducere a fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării  sau înstrăinării patrimoniului acestora.

“Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, sunt împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate”, se arată într-o informare a AJFP.

Astfel, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2015 au fost aplicate o serie întreagă de măsuri de executare silită, în vederea recuperării creanţelor fiscale.

Lucrătorii specializaţi au comunicat 20.427 de somaţii pentru debite în valoare de 101,9 milioane de lei, încasându-se 39,7 milioane de lei, dintre care 26,3 milioane de lei prin executare silită.

Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice au dispus înfiinţarea a 6.992 de popriri pe disponibilităţile din conturile bancare, vizată fiind adunarea unor debite în valoare de 54,9 milioane de lei, încasările efective fiind de 12,5 milioane de lei.

Alte 686 de popriri s-au înfiinţat la terţi, pentru creanţe în sumă de aproximativ 4 milioane de lei, intrările la bugetul statului ridicându-se la 546.315 de lei.

Pe de altă parte, conform sursei citate, în primele 3 luni ale anului au fost înfiinţate 43 de sechestre pe bunuri mobile, în valoare de 4,5 de milioane de lei şi 33 de sechestre pe bunuri imobile, în valoare de 5,2 milioane de lei.

Ca urmare a plăţii, s-a procedat la ridicarea a 27 de sechestre, valoarea creanţelor fiscale stinse fiind de 5,8 milioane de lei.

Prin aplicarea măsurilor de executare silită, în vistieria statului s-au strâns 39,7 milioane de lei.

comments

comments