full screen background image

Ţigări de contrabandă, descoperite în Vama Siret, ascunse în maşini sau în bagajele personale

tigvw     Joi, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, Dumitru A., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind astfel descoperită, ascunsă în locuri special amenajate, în portierele  și barele de protecție ale autoturismului, cantitatea de 330 de pachete de ţigări, marca Marlboro, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 403 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar  șoferul  a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, autoturismul, în valoare, de 4.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

În aceeași zi, în PTF Siret, s-a prezentat la control, pe sensul de intrare în ţară, Viktoriya V., de cetățenie ucraineană, în vârstă de 27 ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes-Benz, ce se deplasa pe ruta Cernăuți – Italia.

Echipa de control a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită, ascunsă în bagajele personale, cantitatea de 236 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 288 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar  femeia  a fost sancţionată contravenţional, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

comments

comments