full screen background image

Ministrul Mediului a cerut lămuriri instituțiilor din subordine în legătură cu defrișările

gratiela gavrilescu     Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a purtat vineri, la sediul Palatului Administrativ Suceava, discuții cu șefii instituțiilor în coordonare – Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu și Sistemul de Gospodărire a Apelor din județele Suceava, Neamț, Botoșani, Iași și Bacău.

La dezbateri au luat parte reprezentanții ai Prefecturii și Consiliului Județean, care au prezentat stadiul unor investiții, cum ar fi depozitele ecologice de deșeuri și salubrizarea cursurilor de apă.

Vizita ministrului Gavrilescu survine controalelor derulate de inspectorii de mediu la mai multe firme de exploatare și prelucrare a lemnului, printre care “Schweighofer” din Dornești.

Verificările trebuie să stabilească dacă se confirmă informaţiile difuzate de mai multe organizații ecologice, potrivit cărora grupul austriac “ar accepta cu bună ştiinţă şi ar recompensa printr-un sistem de bonificaţie lemnul tăiat ilegal din păduri”.

Reprezentanţii “Schweighofer” susţin că fabricile lor nu prelucrează lemn care nu este însoţit de documente de provenienţă legală şi că autorităţile competente “verifică în mod regulat fabricile unităţii”.

comments

comments