full screen background image

Începând de astăzi, trebuie să primiți bon fiscal pentru bacșiș

bonuri fiscale     Dacă vă duceţi la restaurant sau la coafor şi lăsaţi bacşiş, trebuie să primiţi neapărat bon fiscal. Tot de astăzi, firmele care nu au un registru în care să treacă banii cu care vin angajaţii la muncă riscă să fie amendate de ANAF cu până la 9.000 de lei. Registrul nu este însă o noutate. A mai existat în legislație în 2007-2008, însă a fost retras.

Reprezentanții Antifraudă susțin că tocmai patronii au solicitat acest registru pentru a-şi controla mai strict angajaţii.

Pe de altă parte, reintroducerea caietului de bani a stârnit nemulțumiri în rândul comercianților, care se plâng că registrul introduce de fapt și mai multă birocrație costisitoare.

Acum, angajaţii trebuie să completeze registrul de bani personali zilnic, la începutul programului de lucru, fără ştersături sau modificări şi fără să lase spaţii neutilizate.

În cazul unui control, tabelul va trebui prezentat inspectorilor ANAF, pentru ca aceștia să poată stabili clar care sunt banii angajaților și care sunt câștigurile din casa de marcat, care nu au fost declarate.

 

comments

comments