full screen background image

Compania “Holzindustrie Schweighofer”, controlată de Ministerul Mediului

ggsv     Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că inspectorii din subordine au demarat un control extins la compania “Holzindustrie Schweighofer” din Dornești.

Ea a precizat că verificările trebuie să stabilească dacă se confirmă informaţiile difuzate de mai multe organizații ecologice, potrivit cărora grupul austriac “ar accepta cu bună ştiinţă şi ar recompensa printr-un sistem de bonificaţie lemnul tăiat ilegal din păduri”.

Gavrilescu: “Vrem să aflăm dacă suspiciunile se confirmă. Vom verifica societatea austriacă, dar şi societăţile care furnizează masă lemnoasă. Nu va exista clemenţă, pentru cei care încalcă legea. Dacă vom constata ilegalităţi, vă spun clar: vom anunţa, în urma raportului executat, şi vom înştiinţa Parchetul general, primul procuror. Observ că, în ultima vreme, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a cam început să deranjeze. Am devenit o ţintă, pentru că ne facem treaba. Ne confruntăm cu atacuri din toate părţile. Inclusiv de la parlamentarii care sunt împotriva Codului silvic, care, săptămâna viitoare, va intra la vot în Camera decizională, Camera Deputaţilor.”

Ministrul Mediului a participat, la sediul Palatului Administrativ Suceava, la discuții cu șefii instituțiilor din subordine – Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Direcția Silvică, Inspectoratul de Regim Silvic și Vânătoare și Sistemul de Gospodărire a Apelor din județele Suceava, Neamț, Botoșani, Iași și Bacău.

comments

comments