full screen background image

Bani furaţi dintr-o locuinţă din Marginea, hoţii intrând printr-un geam lăsat deschis

portofel cu bani     Deşi poliţiştii au atras, în nenumărate rânduri, atenţia, cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, pentru evitarea furturilor din locuinţă, în continuare sucevenii cad victime ale hoţilor, datorită superficialităţii şi neglijenţei în asigurarea uşilor sau ferestrelor.

Joi, la ora 16.00, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a fost sesizată, de un bărbat, de 57 de ani, din comuna Marginea, despre faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 10.00-12.40, prin escaladarea unui geam lăsat deschis, persoane necunoscute i-au sustras  din locuinţă suma de 1.000 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă, încă o dată, cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere.

Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii.

În cazul în care este vorba despre case  în construcţie, care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

comments

comments