full screen background image

Ambasadorul României la Islamabad se afla în elicopterul prăbușit în Pakistan

mae romania     Ambasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul care s-a prăbușit vineri în Pakistan, dar este în afara oricărui pericol, a anunțat MAE.

“Din primele informații transmise de MAE pakistanez Ambasadei României la Islamabad, în această dimineață, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau și cetățeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reușit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol”, a informat MAE print-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, o echipă din cadrul Ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informații suplimentare.

Agențiile internaționale de presă au transmis vineri că ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața în prăbușirea unui elicopter militar în nord-estul Pakistanului.

Soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17, au murit în accident.

Printre răniți se numără ambasadorii Poloniei și Olandei la Islamabad.

Potrivit DPA, șase persoane și-au pierdut viața în accidentul aerian.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters.

O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.

comments

comments