full screen background image

Managerul general al Shopping City Suceava, Mircea Petrariu: “Suceava va avea în sfârşit un cinematograf, unul cu cinci săli”

Dimineti Animate petrariu     Judeţul Suceava va beneficia, în sfârşit, de un cinematograf la standarde ridicate, a anunţat, în premieră, managerul general al Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, invitat, joi, la Radio VIVA FM.

Grupul Cinegrand va deschide, în luna octombrie, în Shopping City Suceava, 5 săli de cinematograf, cu dotări de ultimă generaţie.
Miercuri a fost depusă documentaţia necesară, la Primăria municipiului Suceava.

Mircea Petrariu a prezentat mai multe amănunte despre acest obiectiv: “O informaţie de ultimă oră – Suceava va avea în sfârşit un cinematograf, unul cu cinci săli. Cu siguranţă, până în toamnă, la Shopping City Suceava va fi funcţional acest obiectiv. Va fi tehnologie de ultimă generaţie, săli mari, cea mai mare va avea 127 de locuri. După ce scoatem toate autorizaţiile necesare, imediat începem relocările şi remodelarea spaţiului interior. În toamna aceasta, spargem sticla de şampanie. Sucevenii bănuiesc că s-au obişnuit că noi, când spunem că facem ceva, chiar facem.”

În perioada 16-17 mai, ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA, în parteneriat cu SHOPPING CITY SUCEAVA, organizează un amplu eveniment chinologic sub denumirea generică de “BUCOVINA DOGSHOW 2015″.

În urma eforturilor susţinute pentru promovarea sportului canin autentic, Consiliul Director al Asociaţiei Chinologice Române-forul tutelar, a decis că în anul 2015, ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA este în măsură să organizeze o expoziţie chinologică internaţională CACIB.

Astfel, alături de doar alte 12 oraşe din România, Suceava va fi în 2015 gazda unei expoziţii chinologice internaţionale.

Evenimentul va fi o premieră pentru municipiul Suceava şi va fi singura expoziţie chinologică CACIB din zona Moldova, în anul 2015.

Managerul general al Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, a declarat că regretă faptul că oficialităţile judeţului şi ale oraşului nu s-au alăturat acestui demers, care ar putea deveni o atracţie şi pentru turişti.

Petrariu: “Este o expoziţie extraordinar de bine organizată, care a primit aprecieri din partea tuturor celor care au fost delegaţi de către Asociaţia Chinologică Română. Ultima dată a venit chiar preşedintele Asociaţiei, domnul Ştefănescu, ceea ce l-a şi determinat să ne acorde organizarea unei competiţii internaţionale, în 2015. Este un efort deosebit, o promovare extraordinară a oraşului şi a judeţului. Îmi pare rău că oficalii oraşului şi ai judeţului nu s-au alăturat acestui demers, care dă foarte multă imagine şi culoare zonei. Acest eveniment, dacă ar creşte, cum a crescut, de la an la an, ar putea fi un punct de atracţie fantastic şi o promovare pentru turismul din zonă.”

Timp de 2 zile, sâmbătă, 16 mai și duminică, 17 mai 2015, sunteţi invitaţi la spectacol, în parcarea Shopping City Suceava, unde veți putea admira cele mai deosebite exemplare de câini în cadrul a 4 expoziții importante:
–  o expoziţie chinologică naţională (de tip CAC);
–  o expoziţie chinologică internaţională (de tip CACIB);
–  o expoziţie de club şi o expoziţie de selecţie pentru rasa Ciobănesc Românesc Mioritic, una dintre rasele noastre naţionale; aceste două expoziţii vor fi organizate în colaborare cu clubul de rasă, Mioritic Club România.

În prezent, se derulează înscrierile la cele patru expoziţii, iar termenul limită de înscriere este 10 mai 2015.

La aceste expoziţii, vor oficia 7 arbitri chinologi (dintre care 4 din străinătate), după cum urmează:
– Orietta  Zilli (Italia), arbitru all rounder, care va arbitra şi la Expoziţia Chinologică Mondială de la Milano din iunie 2015;
– Petr Řehánek (Cehia), arbitru all rounder, care a arbitrat la Expoziţia Chinologică Europeană de la Brno din 2014;
– Milivoje Urosevic (Serbia), arbitru all rounder, care a arbitrat la Expoziţia Chinologică Mondială de la Budapesta din 2013;
– Galyna Kalinichenko (Ukraina), arbitru internaţional
– Zsolt Molnar (România), arbitru internaţional, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Chinologice Române, care a arbitrat la Expoziţia Chinologică Mondială de la Budapesta din 2013;
– Călin Florea Simu (România), arbitru internaţional;
– Cristian Domiţian Moroşanu (România), arbitru naţional de rasă.

Notorietatea deosebit de favorabilă a expoziţiilor chinologice organizate de ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA, face organizatorii să spere la un număr mare de exemplare canine înscrise, aparţinând diverselor rase recunoscute de Federaţia Chinologică Internaţională.

Mai mult, la expoziţia naţională de sâmbătă, 16 mai 2015, pot participa şi câinii fără certificate de origine (pedigree), în vederea obţinerii pedigree-ului de tip C (tipicitate fără ascendenţă) şi implicit confirmarea valorii chinotehnice.

Dacă valoarea chinotehnică este confirmată în urma arbitrajului, exemplarele în cauză vor fi scutite de sterilizarea obligatorie, impusă câinilor fără valoare chinotehnică în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Pentru toţi cei care iubesc acest minunat animal, câinele, fie ei admiratori, proprietari sau crescători de câini, evenimentul va fi un bun prilej de recreere activă, de iniţiere în domeniul chinologic, dar şi de participare competitivă în spiritul sportivităţii şi al respectului reciproc.

comments

comments