full screen background image

Incendiu la o gospodărie din Rădăşeni, cauzat de un conductor electric defect

pompieri     Pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni au intervenit, luni, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Niculai U., din comuna Rădăşeni.

În sprijinul militarilor au acţionat şi aproximativ 50 de cetăţeni, cu mijloace de primă intervenţie.

La sosire echipajelor, incendiul se manifesta la casă (P+1) şi anexe, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Un echipaj SAJ a acordat primul ajutor medical proprietarului şi soţiei acestuia, în vârstă de 80, respectiv 71 de ani, care au suferit atacuri de panică.

Aceşia au fost monitorizaţi, dar au refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost anunţat la ora 17:20 şi lichidat la ora 19:20.

Au ars acoperişul şi mansarda locuinţei, construite din lemn, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, anexele (adăpostul de animale şi două magazii, construcţie corp comun), pe 100 de metri pătraţi, circa un metru cub lemn pentru construcţii, 500 de kilograme de furaje şi alte bunuri.

S-au degradat pereţii casei.

Toate clădirile afectate de foc erau acoperite cu şindrilă tratată cu păcură, lucru ce a favorizat propagarea rapidă a flăcărilor.

În incendiu au pierit 62 de păsări de curte şi doi iepuri.

O altă consecinţă a sinistrului a fost deteriorarea reţelei electrice de joasă tensiune dintre două puncte de distribuţie, avarie care a fost remediată de un echipaj al E-On.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Pompierii au salvat o a doua locuinţă a proprietarului şi două anexe, aflate la o distanţă de doar doi metri de focar.

comments

comments