full screen background image

ANAF a aplicat sancțiuni de 1,96 milioane de lei în trei zile de minivacanță

anaf 2     În timpul minivacanței de 1 mai, 605 inspectori ai Direcției GeneraleAntifraudă Fiscală (DGAF) au verificat corectitudinea a 457 operatori de turism şi patroni de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate.

Conform DGAF,  inspectorii au dat amenzi de 1,965 milioane de lei și au dispus confiscarea de venituri, numerar și bunuri în valoare de 203 611 de lei. Activitatea comercială a fost suspendată în 34 de puncte de lucru.

Cei mai mulți operatori economici verificați se află în județul Constanța. Inspectorii au constat aici că s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane de lei. Dintre cele 102 localuri controlate, aceștia au decis suspendarea activității pentru doar două deoarece au încălcat obligația de emitere a bonului fiscal. Conform DGAF, acest lucru demonstrează că există o ”tendință generală de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat și emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecți depășind 98% în această perioadă”. Inspectorii DGAF au identificat și alte abateri de la legislația financiar-contabilă, pentru sancționarea cărora au dispus 138 de amenzi contravenționale în cuantum de 470 000 de lei.

comments

comments