full screen background image

Incendiu la acoperişul unui bloc de locuinţe în Câmpulung Moldovenesc, cauzat de un coş de fum

pompieri     Duminică, aproape de miezul nopţii, a izbucnit un incendiu la acoperişul unui bloc de locuinţe situat pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale pompierilor militari câmpulungeni, cu trei autospeciale, printre care şi o autoscară mecanică.

Blocul, compus din cinci scări a câte 20 de apartamente, avea acoperişul contruit pe structură din lemn, cu învelitoare din draniţă.

Majoritatea persoanelor aflate în locuinţele de la etajul patru al imobilului s-au autoevacuat, iar militarii au verificat şi au evacuat persoanele care au mai rămas în apartamente.

Graţie intervenţiei prompte, pompierii salvatori au localizat flăcările încă din faza incipientă a incendiului, astfel încât a fost afectată doar o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi din acoperişul blocului, iar zugrăveala interioară a unui apartament s-a degradat, pe patru metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat restul acoperişului şi apartamentele situate la etajul patru al blocului de locuinţe.

comments

comments