full screen background image

Ponta, de 1 Mai: România este o țară a oamenilor muncitori

ponta     Premierul Victor Ponta afirmă, într-un mesaj transmis vineri cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, că “România este o țară a oamenilor muncitori, iar soluția pentru o economie care să aducă prosperitate tuturor (…) este susținerea tuturor celor care muncesc”.

“Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, gândurile noastre se îndreaptă către cei care prin eforturile lor ajută la construirea unei Românii moderne, puternice, respectate. România este o țară a oamenilor muncitori, iar soluția pentru o economie care să aducă prosperitate tuturor, o economie progresistă, este susținerea tuturor celor care muncesc. Așa cum o țară nu se poate dezvolta în lipsa unei economii puternice, la fel o economie puternică nu se poate construi fără respectarea drepturilor și demnității celor care muncesc”, a menționat șeful Guvernului în mesajul său.

De asemenea, el a adăugat că aceste elemente privind economia progresită au ghidat politicile aplicate de Guvern începând cu mai 2012. “Suntem susținători ai unei economii progresiste, iar aceste elemente sunt cele care au ghidat politicile pe care le-am aplicat începând cu mai 2012. După ani de austeritate dură, prezentată ca soluție minune pentru relansarea economiei, am demonstrat că reconstrucția se poate face, în mod corect, sprijinind deopotrivă mediul economic și oamenii simpli”, a spus premierul.

El a afirmat că revenirea asupra tăierilor de salarii; reducerea CAS ca reducere a taxării muncii; creșteri de venituri pentru diverse categorii de angajați, în primul rând din Educație și Sănătate; creșterea constantă a salariului minim; sprijin pentru cei care creează locuri de muncă — “toate acestea au reprezentat mixul corect de politici pentru a scoate România din coșmarul austerității aplicată fără limite”. “Vedem că același tip de abordare este aplicată atât în Europa Occidentală, cât și peste Ocean”, a completat Victor Ponta.

“Știm că mai sunt multe de făcut și tocmai de aceea vrem să continuăm pe aceeași linie, în care armonizăm politicile de stimulare directă a economiei cu cele de îmbunătățire a vieții românilor. De aceea, ne propunem să reducem TVA pentru toată economia, după ce am redus TVA la produsele de panificație și am decis reducerea TVA la alimente; vrem să continuăm reducerea CAS, astfel încât să apară noi locuri de muncă; vrem să reducem cota unică astfel încât în buzunarele românilor să rămână mai mulți bani; să promovăm o lege a salarizării care să aducă echitatea în sistemul public; vrem să continuăm creșterea salariului minim; vrem să aplicăm măsuri și strategii pentru incluziunea socială, creșterea ocupării în rândul tinerilor și reducerea sărăciei.

Mulțumesc românilor care construiesc, prin munca lor, România Puternică!”, a mai evidențiat șeful Guvernului în mesaj.

comments

comments