full screen background image

Liberalii reproşează gradul scăzut de realizare a proiectelor din judeţ

cjsv 3004 1     Liberalii din Consiliul Judeţean Suceava au reproşat joi, în şedinţa ordinară, cu prilejul aprobării execuţiei bugetare pe primele 3 luni ale anului, gradul scăzut în care au fost făcute cheltuielile din cadrul secţiunii de dezvoltare a bugetului judeţean.

Liderul grupului politic al PNL, Vasile Ilie, a solicitat un plan de acţiuni privind accelerarea lucrărilor aferente tuturor proiectele aflate în desfăşurare în judeţ.

Vasile Ilie: “Constatăm că veniturile sunt încasate în proporţie de 81%, dar ne îngrijorează foarte mult faptul că doar 16% din banii pentru dezvoltarea judeţului s-au cheltuit. Acest lucru impune măsuri energice şi rapide pentru recuperarea întârzierilor. Sper ca în şedinţa Consiliului Judeţean din 31 iunie, când vom analiza din nou execuţia bugetară, să putem constata că banii alocaţi dezvoltării proiectelor din judeţul Suceava au fost cheltuiţi şi că, de a 1 august Aeroportul Suceava va fi funcţional, cu minim 2 curse pe zi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a pus în vedere că respectivele cheltuieli sunt repartizate proporţional, iar cele din primul trimestru al anului sunt de regulă mai mici, ţinând cont că în sezonul rece lucrările au o amploare scăzută.

Cătălin Nechifor: “Normal că este doar 16%, pentru ca a fost iarnă, iar în ianuarie, februarie, martie şi aprilie, a nins. Mulţumim pentru  atenţionare, iar dacă există dorinţă, rog pe toţi colegii să participe mai activ, să facem cu toţii un efort pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit. Aşa a fost bugetul aprobat de către consilieri şi aşa este executat”.

comments

comments