full screen background image

Deşi obţin performanţe excelente, atleţii rădăuţeni se antrenează în condiţii precare

roscaneanu viva     La Rădăuți, există o echipă de tineri atleți cu performanțe deosebite obținute în țară și în stăinătate, cu multe medalii şi titluri naționale reuşite.

Invitatat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM, profesorul Bogdan Roșcăneanu, antrenor la Clubul Sportivilor și Elevilor Rădăuți, şi-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că sportivii nu au un loc unde să se antreneze în condiții optime.

Reproșurile sale se îndreaptă asupra celor ce au făcut parte din fosta administrație locală şi care nu au dat nicio importanță acestui sport.

Roșcăneanu “Condițiile în care ne antrenăm sunt foarte, foarte grele, deoarece nu avem o pistă cu tartan, nu avem o sală de sport amenajată, acoperită, unde iarna să ne putem pregăti. Acești copii, la minus 20 de grade, la minus 15 grade, se antrenează (iarna aceasta am avut o iarnă ușurică, cu valori de până la minus 20, dar iarna trecută am avut și minus 25 de grade și ne-am pregătit afară). Avem, într-adevăr, sala de sport a municipiului, dar este prea mică pentru acești copii mari și inimoși. În afară de faptul că plouă, avem condiții precare, foarte precare. Rugăm autoritățile locale, nu pentru secția atletism, pentru că noi am demonstrat că se poate și fără, dar pentru municipalitate, pentru locuitorii acestui oraș micuț. Aș vrea să vă spun o poveste hazlie. În urmă cu doi ani de zile, când copiii de la ștafetă au ieșit campioni naționali, domnul comentator de pe pistă a spus că de la Rădăuți a auzit doar de afinata Saber, nu știa că se face și atletism. Aș dori, cu acestă ocazie și cu această emisiune, poate ar intra în ochii autorităților locale și poate se vor apleca mai mult pentru amenajarea nu a unei piste, ci a întregului stadion, pentru că avem și echipă de fotbal, și echipă de hochei pe iarbă, lupte, care toate sunt la nivel național. Foarte multă lume din țară ne întreabă unde ne pregătim, că avem sportivi așa de buni. Le spun că pe unde apucăm și noi, mai prin baltă, mai pe șosea, mai prin munți, pe unde ne permite vremea, timpul și locul”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments