full screen background image

Trei zone de rețele termice vor fi reabilitate în municipiul Suceava

RETELE 2     Primăria suceveană va demara o licitație de 2,5 milioane de lei, pentru reabilitarea a trei zone de rețele termice.

Este vorba despre Obcine 4, racordul termic Gară – Nicolae Iorga – Jean Bart și punctul termic Cuza Vodă H, din Burdujeni.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că pierderile oficiale din documentația întocmită sunt de 33 %.

El a spus că o parte din țeava ce va fi folosită provine din achiziții anterioare de 1 milion de euro, dar care nu a mai fost folosită, din cauză că Guvernul nu a alocat fonduri pentru lucrări.

Lungu: “Vom lua ţeava de la Termica din curte şi o inventariem, după care o ducem la Dragomirna, la Staţia de Pompe, unde avem spaţiu de depozitare, sunt şi nişte hale, avem pază permanentă. Vom crea o gestiune separată. Ţeava este, astăzi, în custodie la Termica, dar ei au lăsat-o, în bătaie de joc, prin curte. Ţeava este bună şi o vom folosi în perioada următoare, în anii următori, pentru aceste reţele de transport şi de distribuţie. Trebuie să le luăm, să le gestionăm noi. Dacă, Doamne fereşte!, mâine intră Termica în faliment şi nu mai putem intra în curte?”

comments

comments