full screen background image

Izvoarele Sucevei, localitatea cea mai deficitară la salubrizarea cursurilor de apă

salubrizare ape 2     Primăriile din județul Suceava au ieșit, în general, bine, la controlul salubrizării cursurilor de apă, derulat de Prefectură, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Starea șanțurilor și rigolelor de scurgere este bună, cu excepția pârâului Bobeica din comuna Izvoarele Sucevei, unde au fost depistate deșeuri menajere în rigolele aferente drumului comunal.

În ceea ce privește starea podurilor și podețelor, s-au determinat resturi vegetale, material lemnos și deșeuri care afectează puntea pietonală spre halta Bivolărie din Vicovu de Sus, precum și podurile și podețele peste pârâul Bobeica la Izvoarele Sucevei.

Deficiențe majore în cadrul depozitelor de deșeuri și a materialului lemnos în albii au fost raportate pe cursurile Moldova și Suha la Frasin, Suceava la Vicovu de Sus și Bobeica la Izvoarele Sucevei.

Comisia de control a concluzionat că toate cele 114 Primării din județ au încheiat contracte cu operatori de gestionare a deșeurilor.

comments

comments