full screen background image

Opt autospeciale pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie din Vicovu de Jos

pompieri    Pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi şi de la Gărzile de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Vicovu de Sus, Gălăneşti, Voitinel şi Bilca, au intervenit, cu opt autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Gheorghe V., din comuna Vicovu de Jos, zona Remezău.

Intervenţia a fost dificilă, din cauza faptului că incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, dar şi din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile, respectiv construcţii din lemn, furaje şi altele.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexele gospodăreşti şi la casă (P+1), existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la două proprietăţi aflate în imediata apropiere.

Echipajul paramedicilor pompieri SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 44 de ani, care a suferit arsuri de gradele II şi III la nivelul capului şi al mâinilor şi prezenta hipertensiune arterială.

Victima a fost transportată la Spitalul municipal Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Incendiul a fost anunţat luni, la ora 22:42 şi lichidat marţi, la ora 2:15.

Au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 72 de metri pătraţi, acoperişul casei de locuit, pe 108 metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară, pe 42 de metri pătraţi, circa 7 metri cubi lemn de foc, 4 tone de fân, o tonă de boabe de porumb şi o tonă de ştiuleţi.

Flăcările au degradat aproximativ 85 de metri pătraţi din tavanul casei, un ATV, o maşină de tocat furaje, geamurile termopan de la mansarda construcţiei şi alte bunuri.

În incendiu au pierit un porc şi 70 de păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Pompierii au salvat restul casei şi al bucătăriei de vară, bunuri casnice şi electrocasnice, mai multe animale din curte, precum şi cele două proprietăţi învecinate.

comments

comments