full screen background image

Elevii de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi si Fălticeni, în etapa națională a competiției ECOlimpiada Elevilor

ecolimpiada elevilor 2015     Elevii de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi si Fălticeni participă, cu aproximativ 30 de lucrări pline de imaginație, în etapa națională a programului educațional ECOlimpiada Elevilor și întră în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din România.

Pentru această ediție, elevii de clasa a III-a din cele 12 școli din județul Suceava care s-au înscris, anul acesta, în ECOlimpiada Elevilor, au realizat aproximativ 800 de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, pe cea mai bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiției.

Astfel, „Reciclarea deşeurilor din hartie”, „Povestea sticlei”, „Învăţăm să protejăm mediul înconjurător” sunt doar o parte din cele aproximativ 30 de lucrările semnate de elevii din Suceava, Rădăuţi si Fălticeni care merg mai departe în etapa națională a
programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Toate compunerile pot fi descoperite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor și pot fi votate o singură dată în perioada 23.04.2015 – 10.05.2015.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje – inițiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse.

La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Programul este dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice încă din anul 2012.

Ediția de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% – din cele peste 300 de clase înscrise la nivel național în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecțiile din auxiliarul „Învățăm să reciclăm ambalajele” și au înscris o compunere în etapa finală.

Şcolile din judeţul Suceava, participante la ECOlimpiada Elevilor, Ediția 2014 -2015, sunt COLEGIUL DE ARTĂ “CIPRIAN PORUMBESCU”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.4, ŞCOALA GIMNAZIALĂ ” MIRON COSTIN”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.3, CENTRUL ŞCOLAR DE EDUCAŢIE INCLUZIVĂ, ŞCOALA GIMNAZIALĂ “JEAN BART”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ION CREANGĂ”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAIL SADOVEANU”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ALEXANDRU IOAN CUZA”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ION IRIMESCU”, ŞCOALA GIMNAZIALĂ “MIHAI EMINESCU” şi ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.2.

comments

comments