full screen background image

Chirii majorate pentru locuinţele ANL

anl     Suceveni care locuiesc în apartamentele construite cu finanţare de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe vor plăti chirii majorate.
Cuantumul acestora va fi analizat în şedinţa Consiliului Local, propunerile începând de la 286 de lei pe lună, pentru o garsonieră de 57,67 de metri pătraţi, 397,88 de lei, pentru un apartament cu 2 camere şi cu suprafaţa de 80,19 de metri pătraţi, ajungând până la 468,19 de lei pe lună, în cazul unui apartament cu 3 camere şi cu suprafaţă de 94,36 de metri pătraţi.

Recalcularea chiriei afectează pe titularii de contract de închiriere care au depăşit vârsta de 35 de ani din cele două blocuri ANL cu câte 40 de unităţi de locuit, de pe Bulevardul „1 decembrie 1918”, zona Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, din cartierul Obcini.

Pentru titularii care nu au depăşit încă vârstă de 35 de ani, condiţiile iniţiale referitoare la cuantumul chiriei nu se schimbă.

Chiria practicată pentru locuinţele ANL vor acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, impozitele pe clădiri şi pe teren, recuperarea investiţiei, în funcţie de durata normată, asigurând şi un profit 1% din valoarea acestora din urmă.

comments

comments