full screen background image

Președintele Klaus Iohannis, în vizită oficială în Italia

klaus johannis     Președintele Klaus Iohannis a anunțat, înainte de efectuarea unei vizite oficiale în Italia că se va întâlni cu reprezentanți oficiali, dar și cu români, care sunt în număr foarte mare, informează B1 TV.

Comunitatea de români reprezintă o punte de legătură între cele două state, a precizat șeful statului.

”Continuă seria vizitelor externe pe care am ținut să le fac la început de mandat în state în care România are relații strategice. Italia este unul din principalii parteneri economici ai României. Existența unei comunități românești foarte mari ne face să găsim modalități în care putem să întărim colaborarea și coordonarea în interiorul UE și NATO. Un subiect va fi aderarea României la spațiul Schengen, așa cum am făcut cu ocazia tuturor vizitelor”, a declarat Iohannis.

Acesta a mai precizat că o altă temă abordată va fi cea legată de comunitățile de români.

”Drepturile și libertățile lor să fie apărate. Este în interesul ambelor părți. Comunitatea românească reprezintă o punte de legătură între statele noastre”, a mai afirmat președintele.

Sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, dar și situația din Ucraina se vor afla și ele pe agenda discuțiilor.

comments

comments