full screen background image

Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”

Dimineti Animate Tur     Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” este un eveniment unic în România, care se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 3 mai și traversează 13 județe, parcurse în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța.

Matinalii Andrada şi Călin au vorbit, vineri dimineaţă, cu Alex Ciocan, campion naţional la ciclism, despre acest eveniment, care, totodată, are ca scop realizarea de donaţii de carte în cadrul programului naţional de lectură “Cărţile copilăriei”.

cartile cop
 

 

Mai jos, puteți asculta interviul integral realizat în cadrul emisiunii ”Dimineţi Animate”.

0:00

“Peste 50% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită.”, spune ASR Principele Nicolae al României.

Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, și turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

comments

comments