full screen background image

Ţigări ascunse în cântare electronice, depistate în Vama Siret

vama siret 2     Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunse, în pereţii laterali ai unui microbuz şi în două cântare electronice, peste 400 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Persoanele  în cauză au  fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, iar ţigările în valoare de peste 500 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Joi, 23 aprilie, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, Andrei G., cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind descoperită ascunsă în pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 340 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 415 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

În aceeaşi zi, tot în P.T.F. Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Kostantyn P., în vârstă de 30 de ani, care călătorea cu un microbuz marca Mercedes – Benz, ce se deplasa pe ruta Ucraina – Italia.

Echipa de control a efectuat verificări asupra mijlocului de transport, asupra persoanei şi bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două cântare electronice, 89 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 100 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, în cuantum de 5.000 de lei.

comments

comments