full screen background image

Harasim: “Cetăţenii vin la Prefectură, cu toate că, legal, nu mai pot să îşi exercite un drept”

hara viva     Mulţi suceveni continuă să solicite audienţe la Prefectura Suceava pentru probleme de fond funciar, deşi, în mod legal, nu mai au niciun drept pentru a face revendicări.

Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a reamintit petenţilor, vineri, în emisiunea “Dimineţi animate”, că instituţia pe care o conduce nu poate soluţiona cauze în care există hotărâri judecătoreşti definitive.

Constantin Harasim a vorbit şi despre zonele din care încă mai vin multe cereri de rezolvare a problemelor de fond funciar.

Harasim: “Sunt oameni din anumite zone geografice – Salcea, Cajvana, Arbore, Dorneşti, chiar şi Rădăuţi – care vin cu asemenea probleme. Cetăţenii vin la Prefectură, cu toate că, legal, nu mai pot să îşi exercite un drept sau să mai solicite o modificare în sensul fondului funciar. Dacă au pierdut, definitiv, un proces de revendicare, nu mai există cale de atac în justiţie, dar nici Prefectura nu îi poate ajuta în vreun fel. Oamenii cred că Prefectura este instituţia supremă şi nu fac distincţie în separarea puterilor în stat, în faptul că instanţa este ultima formă democratică în ceea ce priveşte hotărârea unui aspect privind respectarea legii şi a drepturilor cetăţenilor.”

comments

comments