full screen background image

Exerciţiu de alarmare la incendiu, la Şcoala Generală nr. 1 din Suceava (foto)

Viva News expomp     Autospeciale de pompieri, ambulanţe SMURD şi mai multe maşini ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au putut fi văzute, vineri, în jurul prânzului, în jurul Şcolii Generale nr. 1 din municipiul Suceava.

Din fericire, nu a fost dată alarma de incendiu, ci a fost vorba doar despre un exerciţiu.

În jurul orei 12.00 în şcolă a sunat alarma, iar elevii, însoţi de profesori şi învăţători, au evacuat unitatea de învăţământ.

Exerciţiul a fost unul binevenit, având în vedere poziţionarea şcolii, pe o stradă cu sens unic, şi numărul mare de maşini ce circulă pe această stradă, la ora când copiii pleacă spre casă.

Mai multe despre exerciţiul de astăzi ne-a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina, Alin Găleată: “Intervenim pentru stingerea unui incendiu la parterul Şcolii Generale nr.1. Totodată, am fost anunţaţi că două persoane au fost surprinse în interior şi nu pot fi evacuate, deoarece se află la etajele superioare. Din fericire, este doar un exerciţiu, un exerciţiu pe care noi îl efectuăm constant în fiecare şcoală. Încercăm să facem astfel de exerciţii cât mai des, pentru ca, atât elevii, cât şi cadrelele de specialitate, care răspund de situaţiile de urgenţă din şcoli să fie pregătite. Vrem să vedem şi conoştinţele acumulate după ce colegii mei de la Inspecţia de Prevenire au fost în aceste instituţii de învăţămât şi le-au ţinut cursuri de prevenire a incendiilor.”

comments

comments