full screen background image

Aproape 700 de persoane selectate în vederea angajării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

bsv1     Șomerii din județul Suceava și-au putut găsi joburi astăzi, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul a avut loc în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni şi Cîmpulung Moldovenesc.

Astfel, în cele 4 locaţii, au fost disponibile 555 de locuri de muncă vacante (Suceava – 307, Fălticeni – 76, Rădăuţi – 114, Câmpulung
Moldovenesc – 58), oferite de 117 angajatori (Suceava – 42, Fălticeni – 19, Rădăuţi – 19, Câmpulung Moldovenesc – 37).

Conform primelor date oferite de AJOFM, la Bursă au participat un număr de 1.560 de persoane în căutarea unui loc de muncă (Suceava – 693, Fălticeni – 152, Rădăuţi – 480, Câmpulung Moldovenesc – 235).

În vederea încadrării, au fost selectate 678 persoane (Suceava – 390, Fălticeni – 42, Rădăuţi – 173, Câmpulung Moldovenesc – 73).

Încadrate pe loc au fost 26 de persoane (Suceava – 8, Fălticeni – 7, Rădăuţi – 9, Câmpulung Moldovenesc – 2).

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că cei mai căutați la bursa de vineri au fost confecționerii de îmbrăcăminte, tâmplarii, dulgherii, șoferii, asistenții de relații publice, lucrătorii comerciali, electricienii și bucătarii.

Pentru absolvenții cu studii superioare erau vacante  posturi pentru ingineri și economiști.

Mirela Adomnicăi a menţionat că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom fi date publicităţii datele finale referitoare la statistica ocupării Bursei.

Adomnicăi: “Semnalăm prezenţa angajatorilor din majoritatea locaţiilor bursei peste cifra confirmărilor, percepţie ce indică o creştere a cererii de forţă de muncă pe piaţa locală a muncii.”

comments

comments