full screen background image

Rezultate de excepţie pentru elevii Colegiului ”Andronic Motrescu” din Rădăuţi

am1     Elevii de la Colegiul Naţional ”Andronic Motrescu” din Rădăuți au obținut rezultate deosebite la Fazele Naționale ale Olimpiadelor Școlare.

Deși se vorbește despre provocările și lipsurile din sistemul românesc de învățământ, cei mai sârguincioși dintre elevi reușesc să facă performanță, alături de profesorii coordonatori, și să adauge în palmares noi diplome și medalii.

Astfel, Raluca Ilioi, din cl. a XI-a D, a obținut mentiune la faza națională a Olimpiadei Turism și alimentație, din cadrul ariei curriculare TEHNOLOGII (îndrumători: prof. Buliga Cristina, prof. Tofănescu Ana Maria, prof. Giuraniuc Elena).

De asemenea, Angela Nastasi din clasa a XI-a I, a primit premiul I la Industrie alimentară, din cadrul ariei curriculare TEHNOLOGII (îndrumători: prof. Juravle Maria, prof. Muha Elena, prof. Schipor Nicoleta, prof. Moloci Cristina)

Nu în ultimul rând, Cătălin Valach din cl. a XI-a K a revenit la Rădăuți cu premiul II la specializarea VETERINAR, din cadrul ariei curriculare TEHNOLOGII (îndrumători: prof. Iosub Oana și prof. Iosub Ioan)

Dintre rezultatele recente, se remarcă premiul I la Concursul interjudețean Condei de jurnalist al elevului Mihai Nicoară, clasa a XII-a, coordonat de profesor Paula Ciobîcă și premiul II la Concursul național Cultură și civilizație în România prin elevele Ioana Luța,Gabriela Calance și Maria Magdalena Șuhane – coordonatori prof. Paula Ciobîcă și prof. Viorica Coroamă.

Elevii de la ”Andronic Motrescu” Rădăuți s-au facut remarcați și la alte competiții dedicate lor.

La Tîrgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu – “Paşi spre succes”, au obţinut Premiul II – F.E. Artizana SRL – îndrumator prof. Simona Boțic, Premiul III – F.E. Vatra Bucovinei SRL – îndrumator prof. Cristina Buliga şi menţiune – F.E. Motrescu design SRL – prof. îndrumator Simona Baharnicean.

În plus, pe 6 aprilie, Mihai Nicoară (cel care a primit, în urmă cu câteva luni, premiul oferit de National Geographic) a câştigat premiul I la Concursul de artă fotografică “Rotaract”.

În spatele fiecărui elev olimpic stau ore întregi de lucru, exercițiu, studiu, greșeli și reușite, de aceea aceste meritele le sunt recunoscute și sunt o mândrie pentru școală, pentru familiile lor, pentru ei înșiși, pentru municipiu.

Elevii olimpici au fost felicitați de cadrele didactice și premiați de direcțiunea școlii.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments