full screen background image

Primăria Suceava are cheltuieli mari din cauză că nu poate duce gunoaiele la depozitul de la Moara

groapa de gunoi     Conducerea Primăriei sucevene speră ca depozitul ecologic de gunoi de la Moara să fie deschis în acest an.

Problema este că lucrările sunt aproape de finalizare, dar nu s-a organizat încă licitația pentru desemnarea operatorului care va deservi obiectivul.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că a purtat discuții pe această temă cu președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, precizând că amânarea inaugurării depozitului de la Moara “încarcă nota de plată a administrației locale”.

Lungu a recunoscut că municipalitatea reședință mai are datorii de 2,2 milioane de lei la co-finanțarea “Sistemului de management integrat al deșeurilor – SMID”.

Lungu: “Primăria municipiului Suceava depozitează temporar aceste deşeuri, undeva în zona Termica, pe un teren închiriat de la comuna Ipoteşti. Firma Diasil are o rampă temporară, autorizată, acolo. Dar, noi trebuie să cărăm aceste deşeuri. În măsura în care se deschide groapa ecologică de la Moara, trebuie să le cărăm acolo. Astăzi, nu putem spune când. Încerc să fiu optimist şi sper ca până la sfârşitul anului să poată fi efectiv operată această groapă, pentru că avem costuri suplimentare. Se adună cantităţi mari de deşeuri, se fac munţi de deşeuri, pe care va trebui să le transferăm la Moara.”

comments

comments