full screen background image

Guvernul va discuta proiectul privind impozitarea bacșișului

bacsis     Guvernul va discuta în ședința de miercuri ordonanța privind impozitarea bacșișului.

“În ședința de Guvern, avem ordonanța cu impozitarea diferențelor dintre ceea ce un client lasă în urma unui serviciu prestat la un restaurant, bacșișul. Am avut și ieri discuții la minister cu reprezentanții federațiilor din turism, pentru a avea forma finală. Mâine se va face un pas mare spre normalitate. Este o idee pe care au cerut-o cei din piață, pentru a reglementa acest bacșiș”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a explicat că proiectul ordonanței prevede că angajatorul decide “soarta” bacșișului, respectiv să acopere pierderi sau să îl distribuie angajaților.

Măsura impozitării bacșișului va fi decisă în urma aprobării unui proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și pentru aplicarea art. 3 din Legea nr. 205 din 23 mai 2006 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea Proiectului privind reforma sistemului judiciar, semnat la București la 27 ianuarie 2006.

Proiectul de act normativ se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, după cum a informat Biroul de presă al Executivului.

comments

comments