full screen background image

George Sauciuc, secretar executiv al Clubului de Inițiativă Literară Suceava: ​”Omului îi place să viseze și cartea este un mijloc de a face acest lucru”

viva cafe sauciuc     Clubul de Inițiativă Literară marchează. mâine, de la ora 17, Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor.

La Viva Cafe, Luisa a stat de vorbă cu George Sauciuc, secretarul executiv al Clubului. Un dialog relaxant, despre minunata lume a cărților, despre pofta de citit și, nu în ultimul rând, despre ce presupune întâlnirea de mâine.

Stress, serviciu, probleme zilnice, griji, cine mai are chef și dispoziția necesară să mai răsfoiască paginile unei cărți? Cine mai are răbdarea și calmul pentru a se lăsa „furat” de lectura profundă a unei cărți? Care mai este viitorul scrierilor tipărite în condițiile în care internetul pare să acapareze și acest segment? George este optimist și, deși recunoaște că „suntem cu toții sclavii timpului”, până la urmă, „toată lumea citește. De la ziare, până la cărți. Lumea citește și citește cu plăcere. Poate mai mult decât înainte. Bineînțeles, s-a schimbat puțin mediul de pe care se citește.”

George este de părere că “viitorul cărților nu este deloc sumbru. De acest lucru se plângeau și scribii în perioada Egiptului Antic și spuneau că o să dispară. Asta nu este adevărat pentru că omului îi place să viseze și cartea este un mijloc de a face acest lucru”.

În fiecare an pe 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi a drepturilor de autor.

Evenimentul este unul internaţional şi se află în calendarul UNESCO, în scopul promovării lecturii și a „spinoasei probleme a drepturilor de autor. Într-adevăr este spinoasă, și în România este mai grav decât în alte părți”, a mai spus George Sauciuc.

Interviul integral îl puteți asculta aici:

0:00

comments

comments