full screen background image

Rezultate de excepţie pentru elevii Colegiului ”Andronic Motrescu” din Rădăuţi

colegiul andronic motrescu radauti     Elevii din învățământul preuniversitar din județul Suceava se pregătesc pentru a participa la etapele naționale ale Olimpiadelor Școlare.

38 dintre aceștia sunt de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, 35 sunt de la Colegiul ”Ștefan cel Mare”, 13 elevi de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”.

Urmează Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, cu un număr de 9 participanți, după care Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” cu șase elevi, Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și Colegiul Tehnic Rădăuți, cu câte cinci elevi fiecare.

Cu câte patru elevi se prezinta Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava și Colegiul Andronic Motrescu Rădăuți.

În acest top al participării se observă că dintre cele trei colegii din Rădăuți, pe locul 5 se află Colegiul Tehnic, pe locul 6 Colegiul ”Andronic Motrescu”, iar Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”, colegiu cu prestigiu în municipiu, a fost surclasat în aceasta competiție.

Este remarcabilă evoluția elevilor și a cadrelor didactice de la Colegiul ”Andronic Motrescu”, care participă activ la toate activitățile școlare și extrașcolare și au obținut rezultate deosebite.

Dintre ce mai recente performanţe, pot fi amintite calificările la faza naţională a unor Olimpiade şcolare.

Astfel, Raluca Ilioi, clasa a XI-a D, este calificată la faza națională la două olimpiade – Matematică (îndrumător prof. Viorica  Fodor) şi Turism și alimentație din cadrul ariei curriculare TEHNOLOGII (îndrumători prof. Cristina Buliga, prof. Ana Maria Tofănescu, prof. Elena Giuraniuc).

Deasemenea, Angela Nastasi, clasa a XI-a, va participa la Olimpiada Industrie alimentară din cadrul ariei curriculare TEHNOLOGII (îndrumători prof. Maria Juravle, prof. Elena Muha, prof. Nicoleta Schipor, prof. Cristina Moloci).

Nu în ultimul rând, Cătălin Valach, clasa a XI-a K, va lua parte la Olimpiada specializarea VETERINAR din cadrul ariei curriculare TEHNOLOGII (îndrumători prof. Oana Iosub și prof. Ioan Iosub).

Dintre rezultatele recente, se remarcă premiul I la Concursul interjudețean “Condei de jurnalist” (20 martie), obţinut de Mihai Nicoară, clasa a XII-a (coordonat de prof. Paula Ciobîcă) şi premiul II la Concursul național “Cultură și civilizație în România” (28 martie), prin elevele Ioana Luța, Gabriela Calance și Maria Magdalena Șuhane (coordonaţi de prof. Paula Ciobîcă și prof. Viorica Coroamă).

În plus, pe 6 aprilie, Mihai Nicoară (cel care a primit, în urmă cu câteva luni, premiul oferit de National Geographic) a câştigat premiul I la Concursul de artă fotografică “Rotaract”.

Elevii olimpici au fost felicitați de cadrele didactice și premiați de direcțiunea școlii.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments