full screen background image

Percheziții la biroul președintelui Uniunii Executorilor Judecătorești

mascati_79397300     15 percheziții domiciliare au loc la această oră în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa. Sunt căutate mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 3 milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au loc și la Biroul Executorilor Judecătoreşti Dorina şi Lucian Gonț. Dorina Gonț este președintele Asociației Executorilor Judecătorești.

„La această oră, Poliția Română efectuează 15 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin comiterea de infracțiuni este estimat la 3 milioane de euro”, se arată în comunicatul Poliției Române.

„La data de 20 aprilie a.c., peste 70 de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Ialomiţa pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, vor fi puse în aplicare şi 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, urmând ca, cei în cauză să fie conduși la sediul Poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun”, se mai arată în comunicat.

„Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanților a 10 de societăţi comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive.

Prin comiterea de infracțiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi  fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro”, precizează Poliția Română.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza