full screen background image

Motociclist accidentat de o maşină condusă de un şofer care nu a acordat prioritate, în Adâncata

upu     În cursul după amiezii de joi, la ora 17.15, pe DN 29, la km 7+200 m, în interiorul localităţii Adâncata, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Hînţeşti, posesor al permisului de conducere categoria B, în timp ce conducea autoturismul, nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga, pentru a intra pe un drum comunal neclasificat.

Şoferul nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune frontal-laterală cu o motocicletă, condusă de un tânăr, de 30  de ani, din satul Feteşti, posesor al permisului de conducere categoria B.

În urma impactului, motociclistul a fost proiectat pe carosabil şi s-a trântit uşor în partea din faţă a unui autoturism, care circula din direcţia Zvoriştea spre Suceava, care s-a oprit şi era condus de un bărbat, de 39 ani, localnic.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motocicletei, care nu purta cască de protecţie.

Victima a fost transposrtată la Spitalul Judeţean Suceava, Secţia Ortopedie, unde i s-a pus diagnosticul “POLITRAUMATISM PRIN ACCIDENT RUTIER, CONTUZIE TORACICĂ, OBS. FRACTURA 1/3 MEDIE CLAVICULĂ STÂNGĂ.”

Cei trei conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, şi li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, şi faţă de conducătorul motocicletei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul”.

comments

comments