full screen background image

Cursuri gratuite de muzică pentru copii organizate la Rădăuți

cursuri gratuite     “Învaţă să cânţi!” este titlul celui mai recent proiect socio-cultural şi educativ pus la cale de către preotul Ilie Sfîrnaciuc, la propunerea căruia au răspuns pozitiv instituții publice și private din orașele Rădăuți și Siret.

În urma unui acord de parteneriat semnat între Casa de Cultură a muncipiului Rădăuți, reprezentată prin Ovidiu Foca, Parohia Pogorârea Sfântului Duh (Catedrala Rădăuți), reprezentată în cadrul proiectului de preotul Ilie Sfîrnaciuc, și Galeriile de Artă Rădăuți, Muzeul Etnografic “Samuil și Eugenia Ioneț”, reprezentate în cadrul proiectului de Anișoara Sfîrnaciuc, a luat naștere proiectul “Învață să cânți!”.

Proiectul socio-cultural și educativ își propune ca, prin activitățile sale nonformale, extrașcolare, să vină în sprijinul părinților care doresc să ofere copiilor o educație cât mai bună și care să aibă ca rezultate imediate lărgirea orizontului cultural al acestora, acumularea de cunoștințe privind teoria muzicală și detalii despre instrumentul studiat, cultură muzicală și activități de socializare între tineri.

În fiecare vineri, de la ora 17:00, în incinta Galeriilor de Artă din Rădăuţi, se desfăşoară cursurile de pian şi instrumente de suflat – blockflote, coordonate de prof. Alexandru Domnari şi de eleva Nica Ilaria de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”, în calitate de voluntar.

În fiecare sâmbătă de la ora 12:00, în subsolul Catedralei Ortodoxe din Rădăuţi, sunt susţinute cursuri de chitară şi teorie muzicală, curs susținut de Asociația pentru cultură și solidaritate “Peter Tomaschek” din Siret, prin Ioan Mateiciuc, și de către Cosmin Popescu, elev al Colegiului Național Eudoxie Hurmuzachi, în calitate de voluntar.

Cursurile amintite sunt gratuite pentru fiecare copil și elev dornic să își îmbogățească cultura muzicală și nu numai, prin descoperirea plăcerii de a cânta la cel puțin un instrument muzical.

Acestui demers de a implementa proiectul la nivel de municipiu au răspuns pozitiv atât primăria Rădăuți cât și societatea “Hydro Power Energy Tibau” SRL Rădăuți, care va sponsoriza acest proiect.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments