full screen background image

Proiect dedicat cercetării la USV, în valoare de 7 milioane de euro

usv 1604     La Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava începe derularea celui mai mare proiect dedicat cercetării din istoria instituției, în valoare de 7 milioane de euro.

Proiectul,” intitulat Centru integrat de cercetare, dezvoltare și inovare pentru Materiale Avansate, Nanotehnologii și Sisteme Distribuite de fabricație și control” este co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Rectorul USV, Valentin Popa, a declarat că investițiile vor include 11 laboratoare de cercetare, dintre care 6 vor fi noi, precum și dotarea cu peste 130 de echipamente de cercetare – dezvoltare.

Popa: “Cele 6 laboratoare noi se vor forma în spaţiile existente, deci nu va exista o construcţie nouă. Deasemenea, încă 5 laboratoare vor fi îmbunătăţite, din punct de vedere al echipamentelor tehnologice. Vor fi destinate, în special, doctoranzilor, post-doctoranzilor şi cadrelor didactice universitare care vor cerceta. Puţin, foarte puţin, pentru masterat, în special pentru întocmirea lucrărilor de disertaţie. Sunt echipamente deosebit de importante, cu care sperăm să îmbunătăţim cercetarea suceveană.”

Valentin Popa a precizat că proiectul european va fi aplicat în cadrul facultăților de inginerie mecanică, inginerie electrică și științe economice.

El a mai adăugat că implementarea proiectului va antrena în activități mai mult de 100 de profesori și cercetători suceveni.

Popa: “În cadrul acestui proiect, principala activitate vor fi achiziţiile. Suntem în punctul în care construim caietele de sarcini. E activitatea de fapt şi de risc maxim. Corecţiile financiare au fost, în principal, axate pe zona achiziţiilor, în special datorită greşelilor din caietele de sarcini. Suntem foarte atenţi la conţinutul acestora, pentru ca nicio autoritate a statului să nu ajungă să considere că am favorizat sau am limitat accesul la licitaţie a vreunui operator economic.”

usv b

comments

comments