full screen background image

Întâlnirea profesorilor coordonatori ai Consiliilor Școlare ale Elevilor din judeţ, la Rădăuţi

eudoxiu hurmuzachi radauti     La Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi s-a desfășurat, recent, întâlnirea profesorilor coordonatori ai Consiliilor Școlare ale Elevilor (CȘE) din Județul Suceava, manifestare ce a reunit aproape 20 de cadre didactice, care gestionează activitățile consiliilor școlare.

Printre participanţi s-au numărat Tatiana Vântur, inspector școlar de educație permanentă, Mara Sofrona Perța, responsabil cerc pedagogic, membru al grupului de formatori CE la nivel național, şi Tudor Găitan, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

Fiecare dintre cei prezenți a luat cuvântul și a vorbit despre elevi, despre activitățile în care ei se implică, total și foarte responsabil, despre imaginea Consiliului Școlar al Elevilor.

În concluzie, Ilaria Nica, director al Departamentului de Educație formală și non-formală din cadrul CȘE a spus că au reușit să atingă obiectivul pe care și l-au propus și să lase o bună impresie participanților.

Deasemenea, s-a creat o imagine a CȘE din Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi”, să contureze cât mai bine respectul mutual dintre elevi și cadrele didactice și o colaborare eficientă între cele două părți.

Directorul Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi”Rădăuți, Carmen Andronachi, a vorbit în termeni laudativi despre elevii suceveni, dar, în mod special, despre cei de la școala pe care o conduce, punând accent pe tradiția liceului, pe tradiția moștenită de la înaintași.

Andronachi: “Elevii suceveni sunt în general niște elevi cu inițiativă, cu bun simț, cu aceste calități pe care astăzi nu prea le regăsim (avem și reprezentanți aici) în mass-media, la televizor, dimpotrivă, se prezintă celălalt tip de tânăr – să zicem. Ori, noi tocmai asta vrem să subliniem. Că inițiativa nu înseamnă obrăznicie. Că a avea idei nu înseamnă a nu respecta tradiția și că lucrurile pot merge un pas mai departe cu ajutorul nostru, fără a strica nimic din ceea ce a fost bun, din ceea ce noi moștenim. Ori, aici, da! Este o școală la care, într-adevăr, se rostește des cuvântul tradiție”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments