full screen background image

Incendii în Noaptea de Înviere, în Costișa și Satu Mare

pompieri     Militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi au avut două intervenţii pentru localizarea şi stingerea unor incendii care au izbucnit în Noaptea de Înviere (12 aprilie), la casele de locuit ale unor cetăţeni din localităţile Costişa, proprietar Orest P., şi Satu Mare, proprietară Cristina V.

În prima locaţie, incendiul a fost anunţat la ora 0:50, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari rădăuţeni şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Frătăuţii Noi şi Frătăuţii Vechi, cu trei autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperişul casei şi în interiorul acesteia, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, o anexă şi o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:50.

Au ars aproximativ 80 de metri pătraţi din acoperişul casei, bunuri casnice, aparatură electronică şi electrocasnică, precum şi obiecte de mobilier. Flăcările au degradat şi pereţii locuinţei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat  de aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul casei, o anexă şi locuinţa învecinată.

În localitatea Satu Mare, militarii Detaşamentului de pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, ajutaţi de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului, care a fost anunţat, la 112, în jurul orei 1:20.

La sosirea militarilor, ardea astereala acoperişului şi mobilier din interiorul locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga casă, la anexele gospodăreşti şi la o gospodărie învecinată.

Au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din acoperişul casei, obiecte de mobilier, aparate lectrocasnice şi circa o tonă de cereale. Flăcările au degradat pereţii şi planşeul casei.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:45, şi cauza probabilă de izbucnire a fost tot de natură electrică, respectiv efect termic al curentutului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nici în acest caz nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul casei, anexele gospodăreşti şi locuinţa învecinată.

comments

comments