full screen background image

DNA cere senatului toate actele suplimentare în cazul aleșilor penali

dna 2     Procurorii DNA au cerut marți senatului toate actele suplimentare în cazul aleșilor penali, în special în cazul lui Dan Șova, informează B1 TV.

Astfel, procurorii au cerut toate înscrisurile întocmite după cererea de arestare a lui Dan Șova, dar și pentru toate cererile trimise de DNA pentru urmărire penală și arestare preventivă pentru senatori, în perioada 2014-2015.

Cel mai probabil, prin această acțiune procurorii vor să vadă cum au votat senatorii în alte cazuri decât în cazul Șova și dacă aceștia au aplicat aceași formulă care l-a salvat pe acesta de arest preventiv.

Dan Șova a scăpat de arest preventiv după ce parlamentarii au respins cererea DNA. Potrivit Comisiei de vot, au fost înregistrate 79 voturi pentru, 67 contra și 5 abțineri. Astfel senatorul a fost salvat prin lipsa de cvorum.

”Eu știu că Senatul adoptă măsuri și legi. Asta înseamnă că noi am fi trebuit să avem această hotărâre. Trebuie dezbătută în plen. E un act prin care se solicită ca Senatul în cazul nostru să se pronunțe asupra unei cereri. Ar trebui să emitem o hotărâre prin care să spunem că Senatul nu încuviințează sau încuviințează, astfel încât actul acela să aibă forță juridică. Nu publici o lege care a fost respinsă. Am înțeles că e o solicitare. Nu știu amănunte din ea. Nu știu ce acte s-au întocmit acolo. Am să văd exact. Actele sunt cam aceleași tot timpul. E o procedură standard”, a declarat Cătălin Boboc, președintele Comisiei Juridice din Senat într-o intervenție telefonică la B1 TV.

comments

comments